Workshops

Budo Ryu Katsu verzorgt verscheidene workshops en cursussen. Naast de hieronder genoemde opties kan er ook een workshop op maat gemaakt worden, bijvooreeld voor een bedrijfsuitje. Informeer gerust naar de mogelijkheden door een email te sturen naar: info@budoryukatsu.nl (of gebruik het contactformulier).

Workshop ‘Teambuilding

De effectiviteit van een team valt of staat met het vertrouwen dat de teamleden hebben in zichzelf en in de ander. In deze workshop ga je aan de slag met concrete werkvormen die gericht zijn op het leren samenwerken binnen een team. De werkvormen zijn geïnspireerd door het aikibudo, een traditionele Japanse verdedigingskunst waarbij je gebruik maakt van de snelheid en kracht van de tegenstander. Concreet betekent dit dat je in de workshop door middel van een aantal leuke en toegankelijke fysieke oefeningen zult ervaren hoe je individueel en als team effectief kan samenwerken en communiceren. Ervaren, theoretiseren, gedragsverandering. Je hoeft zeker niet in topconditie te zijn om deze workshop succesvol en met plezier te volgen. Het is wel aan te raden kleding te dragen waarin je je makkelijk kunt bewegen. 

Workshop ‘Verandering begint bij jezelf’ 

Tijdens de workshop ‘verandering begint bij jezelf’ krijg je handvatten aangereikt die je kunnen helpen om verandering te accepteren zonder jezelf daarbij te verliezen. Je ervaart wat flexibiliteit is en je leert dat dat niet hetzelfde is als ‘jezelf wegcijferen’. Je ervaart wat het stellen van grenzen doet met jezelf en met anderen. Je leert hoe belangrijk focus is als de wereld om je heen in verandering is. De werkvormen zijn geïnspireerd op het aikibudo, een traditionele Japanse verdedigingskunst waarbij je gebruik maakt van de snelheid en kracht van de tegenstander. Concreet betekent dit dat je in de workshop onder andere door middel van een aantal leuke en toegankelijke fysieke oefeningen zult ervaren hoe je individueel en als team effectief kunt omgaan met verandering. Tijdens de workshop zullen we dus niet alleen analyseren en theoretiseren, maar ook doen en ervaren.

Workshop ‘Balans’ 

Voor veel beroepsgroepen is de grens tussen werk en privé vervaagd in de afgelopen decennia en dat is nog eens versterkt tijdens de Corona-crisis. Een verstoring in de werk-privé balans kan resulteren in irritaties, ruzies, gezondheidsklachten, verlies van werkplezier, gevoel van constante stress en verminderde efficiëntie en productiviteit. Tijdens de workshop ‘balans’ krijg je handvatten aangereikt die jou kunnen helpen om een juiste balans te vinden (en te houden) tussen werk en privé. Je leert hoe je een verstoorde balans herkent en hoe je de balans kunt herstellen. De werkvormen zijn geïnspireerd op het aikibudo, een traditionele Japanse verdedigingskunst waarbij je gebruik maakt van de snelheid en kracht van de tegenstander. Concreet betekent dit dat je in de workshop onder andere door middel van een aantal leuke en toegankelijke fysieke oefeningen zult ervaren hoe je individueel en als team verantwoordelijkheid kunt nemen voor de werk-privé balans. Tijdens de workshop zullen we dus niet alleen analyseren en theoretiseren, maar ook doen en ervaren.

Lessen weerbaarheid en zelfverdediging voor primair en voorgezet onderwijs

Budo Ryu Katsu verzorgt weerbaarheidslessen op scholen; zowel in het basis- als voortgezet onderwijs. Daarbij gebruiken wij onder andere de RESPONS methodiek. Budo Ryu Katsu heeft verscheidene RESPONS cursussen gegeven voor IKC de Tjalk en het Alfrink College in Zoetermeer.

RESPONS is erop gericht om grenzen te leren stellen, zelfvertrouwen te ontwikkelen en samenwerking te stimuleren. In vijf tot acht lessen worden op verdedigingssport gebaseerde uitdagende werkvormen aangeboden. Het doel van de training is om leerlingen kennis en vaardigheden aan te reiken, waarmee zij op een effectieve wijze om kunnen gaan met bijvoorbeeld pesten en groepsdruk. Daarbij zijn technieken vanuit verdedigingssporten zoals judo, aikibudo en karate ondersteunend. Naast deze fysieke component is er veel aandacht voor de sociale, cognitieve en emotionele kanten van weerbaarheid. Na afloop van de RESPONS training krijgen de leerlingen de mogelijkheid om gratis vier vervolglessen te volgen bij Budo Ryu Katsu.

Ben je geïnteresseerd in één van onze workshops? Klik dan hier om contact met ons op te nemen voor een vrijblijvende oriënterende afspraak of mail naar info@budoryukatsu.nl