Katori Shinto Ryu

Wat is Katori Shinto Ryu kobudo?

Het Katori Shinto Ryu kobudo bestaat uit technieken met traditionele Japanse wapens, zoals het zwaard (zowel het lange als het korte zwaard), de bo (lange stok) en de naginata (Japanse hellebaard). De technieken van de Katori Shinto Ryu zijn geschikt voor jong (vanaf ongeveer 12 jaar) en oud, voor man en vrouw. Hoewel de Katori Shinto Ryu ook ongewapende technieken kent, ligt de nadruk op de gewapende technieken. De Katori Shinto Ryu kent gezien de aard van de technieken geen wedstrijden.

_MG_5114

Een korte geschiedenis

De Katori Shinto Ryu is één van de oudste krijgskunstscholen van Japan. De school werd in de 14e eeuw gesticht door Iizasa Ienao. Het is de voedingsbron geweest van vele andere scholen en daarmee zeer invloedrijk in de ontwikkeling van de Japanse krijgskunsten. Gezien het belang en de lange historie van de school werd de Katori Shinto Ryu door de Japanse overheid in 1960 uitgeroepen tot immaterieel cultureel erfgoed.

Katori Shinto Ryu Kobudo in Zoetermeer

De lessen worden gegeven door Niels van Willigen (3e dan Katori Shinto Ryu). De technieken zitten standaard verwerkt in de aikibudolessen (zie aikibudo), maar het is ook mogelijk om apart Katori Shinto Ryu te trainen.

De lessen zijn op woensdag van 21.00-22.00.

Ben je nieuwsgierig geworden? Kom een keer meetrainen: de proefles is gratis en voor een tientje kun je vier lessen meedoen als kennismaking.

Kom gratis een keer meetrainen!