Workshops

Budo Ryu Katsu verzorgt verscheidene workshops en cursussen. Naast de hieronder genoemde opties kan er ook een workshop op maat gemaakt worden, bijvooreeld voor een bedrijfsuitje. Informeer gerust naar de mogelijkheden door een email te sturen naar: info@budoryukatsu.nl (of gebruik het contactformulier).

Workshop Teambuilding

De effectiviteit van een team valt of staat met het vertrouwen dat de teamleden hebben in zichzelf en in de ander. In deze workshop ga je aan de slag met concrete werkvormen die gericht zijn op het leren samenwerken binnen een team. De werkvormen zijn geïnspireerd door het aikibudo, een traditionele Japanse verdedigingskunst waarbij je gebruik maakt van de snelheid en kracht van de tegenstander. Concreet betekent dit dat je in de workshop door middel van een aantal leuke en toegankelijke fysieke oefeningen zult ervaren hoe je individueel en als team effectief kan samenwerken en communiceren. Ervaren, theoretiseren, gedragsverandering. Je hoeft zeker niet in topconditie te zijn om deze workshop succesvol en met plezier te volgen. Het is wel aan te raden kleding te dragen waarin je je makkelijk kunt bewegen. 

Lessen weerbaarheid en zelfverdediging voor primair en voorgezet onderwijs

Budo Ryu Katsu verzorgt weerbaarheidslessen op scholen; zowel in het basis- als voortgezet onderwijs. Daarbij gebruiken wij onder andere de RESPONS methodiek. Budo Ryu Katsu heeft verscheidene RESPONS cursussen gegeven voor ICK de Tjalk en het Alfrink College in Zoetermeer.

RESPONS is erop gericht om grenzen te leren stellen, zelfvertrouwen te ontwikkelen en samenwerking te stimuleren. In vijf tot acht lessen worden op verdedigingssport gebaseerde uitdagende werkvormen aangeboden. Het doel van de training is om leerlingen kennis en vaardigheden aan te reiken, waarmee zij op een effectieve wijze om kunnen gaan met bijvoorbeeld pesten en groepsdruk. Daarbij zijn technieken vanuit verdedigingssporten zoals judo, aikibudo en karate ondersteunend. Naast deze fysieke component is er veel aandacht voor de sociale, cognitieve en emotionele kanten van weerbaarheid. Na afloop van de RESPONS training krijgen de leerlingen de mogelijkheid om gratis vier vervolglessen te volgen bij Budo Ryu Katsu.

Workshop Communi-Kai-Ki

De communicatie loopt niet lekker. Het lijkt wel of er steeds hetzelfde mis gaat in het overleg met je collega of baas, of in de gesprekken met je partner of kind. Dat is heel frustrerend en vermoeiend, en het lukt je niet om je vinger er precies op te leggen. Logisch, want de manier waarop je persoonlijk communiceert bestaat voor een groot deel uit automatisch gedrag. Hoe verander je dat? In de training Communi-kai-ki ervaar je lichamelijk wat het effect is van jouw manier van communiceren. Niet door erover te praten, maar door oefeningen te doen die zijn gebaseerd op de Japanse krijgskunst. Je ontdekt wat er mis gaat en hoe het anders kan. Deze kennis sla je niet alleen op in je hoofd, maar ook in je lijf. Dat helpt je om voortaan je eigen patronen te herkennen en te vervangen door effectieve communicatiestijlen.

  • Je ontdekt wat jouw automatische manieren van communiceren zijn
  • Je ervaart welk effect je hebt op de ander
  • Je leert om beter waar te nemen hoe het met jou gaat én hoe het met je gesprekspartner gaat
  • Door veel te oefenen krijg je de beschikking over nieuwe communicatiestijlen

Ben je geïnteresseerd in één van onze workshops? Klik dan hier om contact met ons op te nemen voor een vrijblijvende oriënterende afspraak of mail naar info@budoryukatsu.nl