Fit en Veilig Zoetermeer

Vallen doet geen pijn, en landen kun je leren

Sommige mensen zijn bang om te vallen

Omdat ze slecht ter been zijn, omdat ze eerder gevallen zijn en daarbij verkeerd terecht zijn gekomen en iets gebroken hebben. Er zijn veel redenen voor. Door beter te leren bewegen en vallen, wordt er veel van die angst weggenomen.

Je leert steviger te staan, zekerder te bewegen en de klap van een eventuele val op te vangen, zodat je meer kunt genieten van wandelen of fietsen. Niels en Ray zijn gediplomeerde leraren die je helpen weer fit te worden en soepeler te bewegen. Ook het opstaan na een val wordt behandeld, hulpeloos blijven liggen is er niet meer bij.

Fit en Veilig Zoetermeer richt zich op valpreventie en weerbaarheid voor senioren (60 plus)

Op woensdag 8 maart start er weer een nieuwe cursus valpreventie voor senioren. De cursus bestaat uit 7 lessen van een uur waarin je op een toegankelijke en praktische wijze technieken aanleert om in balans te blijven en – voor als dat toch nodig is – hoe je veilig kunt vallen. De lessen zijn afgestemd op de fysieke en conditionele mogelijkheden van individuele deelnemers. Neem bij twijfel contact op als je je afvraagt of de cursus ook geschikt is voor jou. 

De cursus wordt gegeven door gediplomeerde leraren met jarenlange ervaring in valpreventie.

Bij voldoende inschrijvingen zal de cursus plaatsvinden vanaf woensdag 8 maart van 9.15u – 10.15u. Vanaf 9.00u is er ontvangst met koffie en thee.

Er zal ongeveer twee maanden na afloop van de cursus een terugkomles zijn waarin het geleerde wordt herhaald. De kosten voor de gehele cursus bedragen 100,- euro per persoon. Dit is inclusief de terugkomles.

Wil je ook weer beter bewegen? Schrijf je dan in!