Valpreventie senioren

Vallen doet geen pijn, en landen kun je leren

Sommige mensen zijn bang om te vallen

Omdat ze slecht ter been zijn, omdat ze eerder gevallen zijn en daarbij verkeerd terecht zijn gekomen en iets gebroken hebben. Er zijn veel redenen voor. Door beter te leren bewegen en ervaring op te doen met vallen, wordt er veel van die angst weggenomen.

Bij de cursus van Fit en Veilig Zoetermeer leer je steviger te staan, zekerder te bewegen, je balans te houden, en de klap van een eventuele val op te vangen, zodat je meer kunt genieten van wandelen of fietsen.

De cursus wordt gegeven door Niels van Willigen en Ray Kruithof Kremer. Beiden zijn gediplomeerde leraren die je helpen weer fit te worden en soepeler te bewegen. Ook het opstaan na een val wordt behandeld, hulpeloos blijven liggen is er niet meer bij.

Fit en Veilig Zoetermeer richt zich op valpreventie en weerbaarheid voor senioren (60 plus)

De cursus bestaat uit 7 lessen van een uur waarin je op een toegankelijke en praktische wijze technieken aanleert om in balans te blijven en – voor als dat toch nodig is – hoe je veilig kunt vallen. De lessen zijn afgestemd op de fysieke en conditionele mogelijkheden van individuele deelnemers. Neem bij twijfel contact op als je je afvraagt of de cursus ook geschikt is voor jou. 

De cursus wordt gegeven door gediplomeerde leraren met jarenlange ervaring in valpreventie.

De lessen vinden plaats op maandagochtend van 9.15u-10.00u. Vanaf 9.00u is er inloop met koffie en thee. De data van de eerstvolgende cursus zijn: 23 januari, 30 januari, 6 februari, 13 februari, 20 februari, 6 maart, 13 maart 2023.

De kosten voor de gehele cursus bedragen 100,- euro per persoon.

Wil je ook weer beter bewegen? Schrijf je dan in! Bij voldoende aanmeldingen zal de cursus van start gaan.